My Great Web page

Follow Me

31 July 2011

mud~seday


sbenanye aku sgt sedey gile....
pasal lelaki mase depan aku la...
ape dy wat?? xsanggup nk ulang cite...
xsanggup jugak nk ingat.. 
aku hanye berserah n bia mase yg menentukan...

untuk lelaki mase depan 
(mungkin tidak lagi sbb awk yg putuskanya awak bkn unuk sye lagi..)
saye nk bgtau ape yg awk pikirkan tu xbetol.... kite da lame sgt knl n nape awk msh xpaham siapa diri sy.. ape mesti nk tuduh benda yg bukan2?? sy rase sgt seday.. tp sy da malas nk pikir.. sy cube buangkan ketepi... sy xmo jd perempuan yg lemah dgn tangisan... sy akn cube jugak xmenangis.. bukan sbb sy x kisahkan awak atau sy xsygkan 'relation kite'.. tp sy xmo owg ckp sy lemah.. sy akn cube jadi kuat.. kalo dalam hubungan pon kite xmampu nk hadapi dugaan, mcmana kite nk hadapi dugaan dialam umahtangge nanti?? sy nk sgt awak jadi seowg yg matang... bukan sy seowg saja yg matang... wlaupon kite sebaye, kematangan boleh dipupuk.. ramai jer suami isteri yg suaminya lebih muda n rumahtangge boleh bahgia krna suaminye matang... sy setakat nasihat.. lg satu, walaupon kite jaoh, awak kena percaye pada saya same mcm sy sgt percaye pd awak.. kalo tiada kepercayaan dlm hubungan.. bek kite xpayh berhubung... xgune bersama kalo ade pasaan curiga..sy sgt syg awak... mungkin sy akan tetap tunggu awak dan mungkin x.. sy xmo ckp sy setia tunggu awak sbb sy xnk awk jadikan sy owg terakhir yg awk cari... jodoh di tangan Tuhan... kita pon xtau siapa jodoh kite... tp awk jgn risau, awak tetap dihati sy.. awk pikirkan la jugak bape byk perkara yg kite lalui bersame2.. susah, sng, sumenye same2.. tibe2 awk buat keputusan mcm ne sbb awk percaya pada gurauan kwn2.. awk seakan xknl siapa sy... sgt menyedihkan... andai suatu hari nanti awk tersedar, awak carilah saye kalo awk msh ingt sy... kalo awk bace blog ini, kontek sy n bgtau ape kputusan awak.. 
*tulisan merah tanda kecewenye hati sy... SALAM

25 July 2011

firstday!!


sumpah penat!!!
lom sempat duduk2 da kn berkompol2...
aku da msk MSU... amik forensik... waaa... dapt la jmpe kwn2 lame balik...
so.. happy... suke!!! gumbira!!!!
tapi.........
aku sgt penat...
aku perlukan tido secukopnyer tp 
sebaik jer balik dar kolej aku tgk katil aku 
penoh dgn baju xberlipat selame 2 bulan.... 
ari2 exitd nk balik kg.. xsempat... 
berhabok2 plak.. 
kanalah aku kemaskan sebelom tido.. 
basuh baju dulu.. skarg sumenyer da setle n nite...

23 July 2011

cetiru


22 July 2011

kolompor..

aku : saye da ckp.. jgn g kolumpor tu... kat sane mcm2 leh jadi... sejak awk g sane.. awak da byk berubah.. tiap kali sy kol awk x jwb, sy mesej awak xangkat... sume gara2 kolompor tu... awk degil.. awk nk g gak... awak leka dgn kolompor tu..

lelaki mase depan : yela saye kan sibok kat sane...

aku : saye da agk dah.. itulah alasan awk... sumenye sbb kolompor...

lelaki mase depan : yg awk ne emo seday2 ne nape??? sy bukan g dok sane bertahun2.. saya g tgk pameran mesin jer.. pergi bape jam je xsampai 1 hari.. sy xjwb kol n mesej tadi bb sy bz... pas2 balik tertido.. merepek jer awk ne... tu la.. byk sgt tgk drama kat tb.. hari2 tgk tb mane xnye terbawe2 kat realiti...

aku : heheh... saje jer nk test blakon.. hoohoh..

tingin nk bermuke arab



 

saje2 nk suke2...
jadi x??
sikit2 pon aku da suke...
nite!!!

21 July 2011

xperlu cam mahal untuk pic yg cantik


hasinye.... xperlu beli cam mahal2 beribu2 pon pic boleh jadi cantik...
yg paling penting anda pandai memainkan warna2 yg ade.. 
xterlalu over n memutihkan kulit smpai pic jadi pecah.... 
*cam aku cam biase je...

20 July 2011

kuih raye untuk dijual..


'atai cookies'

50 biji
rm 17.50
sebarang pertanyaan
fb : zamzurina zainuddin
HP : 0196482679 (atai)









salamat hari raya

18 July 2011

17 July 2011

raje bergolek

apakah raje bergolek???
cecite2...
bergolek tu owg2 lame ckp adelah kenduri..
ini bermakne raje kenduri la...
lebih kuang mcm tu la mksdnyer...

 

dizaman yg da maju ne, raje bergolek dibuat mcm open day dah...
tadi time aku g byk gak peralatan tradisional yg dapat dilihat depan mate..
wah2.. skema lak ayat aku...
yg paling bes tadi ader la mkn2 ...
tp aku xsempat nk mkn... bz bergambar2 ngn adik aku...

mari aku tunjukkan pic yg sempat aku tangkap khas buat kwn2 aku yg xpt dtg..


 tangge di tingkat 3 nk naik tingkat paling atas.. cukop menyeramkn nk panjat...
mengikut sejarahnyer, raje akan memerhatikan seluruh rakyat jelata melalui tingkat paling atas tu la...
so npk r sume rakyat2...


berhenti berstory kejap untuk berposing2...


ne la tempat raje memerhatikan rakyat..
agaknye lebih kuang mcmne ker gaye raje memerhatikan rakyatnyer??
ade gaye raje x???


 pinggan magkuk dan peralatan dapo zaman dulu...
umh aku pon masih ader benda2 ne.. 
aruah uwan aku yg bg.. 
*sbenanyer tempat ne xle amik gambr..ehheheh


moto besar ne plak bukan moto dulu2 ye...
jgn salah paham plak... heheh...
dulu2 pakai basikal tua je... (mak aku yg cite)
aku saje jer nk test menunggang..hohooh
xlarat!!! berat!!!


15 July 2011

aku tanpa kamu...

pagi2 la aku terganggu dari tido .. pg yg aku mksudkan xder la pg2 bute.. sekitar kul 12 pagi.. kalo da kul 12 tu namenyer bukan pagi bute tp pagi meningkat ketengahari... 'pa.. mane pa g ne??' aku ckp dalam hati... 'ish.. g keja bukan nk gtau owg' bebel aku sndiri khas untuk suamiku sabri sapnudin.. sambil menyelak slimut cute aku pon bgn dari katil da terus mengambil tuala dan terus membersihkan diri...

otw aku turun tangge umah aku ke bahagian bawah aku tersepak sesuatu dan terjatoh..'odoi!!!!' apekebenda ne???' rupenyer aku tersepak mainan ank perempuan tunggal aku julia dahlia.... aku tersenyum smbil berkate sendiri 'ah ko ne feera... tu pon xnpk.. gedik!'

'kak ayu.. ooo.. kak ayu...'...mane plak g mawahidayu yang lebih cute aku pgl kak ayu ne... mawahidayu adalah sepupu suamiku yang tinggal bersame dgn kami kerana sentuhannya yg lembut untuk menjaga ank kami julia dahlia.. 'ye...' mawahidayu... 'kak ayu npk sabri x?? dy da g keja ker?? smalam katenyer amik cuti nk bawak kite sume jenjalan main salji... soal aku pada mawar hidayu.. 'ooo.. pagi2 y da kuar.. katenyer nk g beli sarapan kat mamak depan tu.. yela bukan sng nk jumpe kedai mamak kat negara owg ne.. hahah pas2 nk amik umy skali' jawab mawahidayu yg byk mulot... aku pon beredar dari ruang tamu selepas menciom julia dahlia... 'cyg ank mama.. muah2...'

kedengaran rioh gelak tawa pool di bahagian depan rumah... kelihatan ibuku fatin fatihah bersama abah sufian huda sdg bergurau2... 'wah rancaknyer ibu n abah burak.. ape yg diburakkan tu???' soalku selambe... 'xde ape feera... abah kamu ne tgh wat lawak dulu2... ibu tukang gelak kuat2 jer...' jwb fatin fatihah... 'abah xwat lawak pon ibu kamu nk gelak' jwb sufian huda... 'hahhahaha..' aku tukang menambah gelak yg aku pon xtau aku gelak pasal pe...

sebenarnye harine kami ader kunjungn istimewa dari elis fitriana... wah2.. selambe jer aku sebot name dy elis fitriana ye.. nk tau sape? elis fitriana ne ibu mertuaku selaku ibu suamiku.. jgn risau.. ibu mertuaku ne sgt baik bukan mcm ibu mertuaku kasim slamat..hahahahhahahah... oleh kerana ibu mertuaku dtg jaoh2 dari malaysia ke seoul ne so ade yg special akn berlaku kejap jer lagi..huhuh

'umy... sowg jer ker??? abi mane? xdtg skali??'... elis fitriana mengangguk mgkin xde mud nk bg komen lebih setelah seharian naik kapal terbang.. abi??? aku pon xtau sape abi tu.. xkenal sgt.. name pon xtau... 'ma.. tlg pa bawak beg2 umy ne masuk'.. sabri sapnudin menyerahkan 5 beg pakaian elis fitriana kepadaku .. 'wow byknye.. umi mcm nk pindah terus jer.. bes jugak kalo umy dok sini jer xpyh balik2 lgi.. kami sume suke...' melawk xjadi plak aku..'ish kamu ne.. xdelah.. tu byk brg2 nk owg kampung kirim nk bg kamu... bukan brg2 umy.. hahhaha.. ' kami semua tergelak smbil aku berlalu menyimpan barang2..

'okeh.. sume da siap... jom bergerak2...' 
kereta mewah yang dipandu sabri sapnudin bergerak laju sgt sampai kecot perot kami semua... julia dahlia kelihatan sgt gembira kerana sumenyer ada.. tok bah, tok bu.. tok umy dan untie ayu... selepas 40 minit perjalanan... keriuhan yang tadinye sgt bising da menjadi sunyi.. sumenye tido.. adatla apabile naik kereta dan perjalanan melebihi stengah jam..  

apabila sumenye sudah tido, hanye aku dan suamiku sahaja yang masih berjaga wlaupon aku pon ade rase nk tido... tahan2 feera jgn tido... sabri sapnudin memotong sebuah lori yg sgt perlahan tiba2 aku lihat kereta bertentangan sgt dekat dan aku menjerit 'ppaaaa.....' dan.....

pabila aku membuka mata aku dapati hanya fatin fatihah, mawahidayu dan elis fitriana sdang malihatku dgn muke yg aku pon xtau nk ckp lagi2 gambarkan... 'ibu..' sambil pandang fatin fatihah 'umy..' aku toleh pula elis fitriana dan kemudian 'kak ayu...' pada mawahidayu... 'mane suamiku dan ank saya??'.. tanpe sempat aku meneruskan bicara... 3 lempangan aku trime... 1 dr fatin fatihah, 1 dari elis fitriana dan 1 dari mawahidayu...
pang!!.. pang!!.. pang!!

'ape tebiat ko pgl aku ibu, elis umy n mawa kak ayu?? suami?? ank?? sejak bile ko kawin?? gatai!!! tunang pon belom ko ckp da kawin.... family sabri pon lom risik ko lagi..' marah fatin fatihah...  

'aku xde suami?? ank?? bukan ke tadi kite exsiden??' soalku yg sgt pelik.. 

'makcik ko mimpi je la... tu la tido xgeti basuh kaki n bace doa.. tido plak tghari bute... mane x mimpi bukan2.. terkejotkan owg jer jerit 'pa' kuat' tambah elis fitriana.. 

'kalo ye pon mimpi, mimpi la kitowg ne jadi yg bes2 sket.. kalo bleh aku nk jadi princess yg mencari puteranye yg kacak... apa da...' bebel mawahidayu... 

aku gelak malu sowg2 smbit membayangkan mimpi aku tadi.. lantas aku bgn n g mandi ... bahgianye kalo mimpi kowg sume keluarga aku... aku tambah lagi gelak panjang2... hahahhah... tp tang naik keta tu xbes.. mintak jaoh xnk jadi kat kami... amin...

-tammat-

cite ini hanya untuk mengisi bosan mase lapang...
xde kena mengena antara yg idop ataupon yg mati 
cume ade pinjam kwn2 baik aku untuk jadi watak utame.. huhu
kowg xmarahkan..
 

thanx kat watak2 lam cite diatas..
suamiku : sabri sapnudin
anakku  : julia dahlia
ibuku    : fatin fatihah
abahku  : sufian huda
ibu mertuaku  :elis fitriana
sepupu rapat  : mawahidayu









14 July 2011

laotku cukop masin....with ieza....

kali ke2 dating ngn eizah...
*PIC AKU SLALONYE LBH BYK R PIC SAPE2...
EHHEHEHHE

 


bubu ckp aku mcm ank patung duduk camgini...
suke2!!!!
pasne nk duk mcmne jer tiap2 hari smpai bubu muak tgk n menyampah..
akukan pantang dipuji...

wah2.. mcm knl jerposing ne..
mcm sape ye...
teeettt....
xle gitau.. name dirahsiakan...
photogenik la kwn aku sowg ne...
duduk senget2 pon da cantik giler....



bertimpoh kat batu besar...
*ala2 basuh kain ditepi kali..

batu belah batu bertangkop...
mknlah sape2 yg nakal...
aku nk mkn mekdi jer.. xmo mkn owg mcm batu tu...
*ade x owg mkn batu...



manis sgt dak kecik ne....
geram2....
esok dak ne dabaik unisel...
tgl r aku sowg2 kat kg halaman tercinta...
bye2 pren..
*mcm r minggu2 balik xjumpe g...



*wlaupon da gemok tetap nk amik pic dr blakang jugak...


menikmati pemandangan yg cantik...
kat bawah tu dipenuhi ketam2 kecik...
kalo aku turun, mau digigitnye...
silap2... dikepitnye ..
ketam ade gigi ke??



tgk kelangit yg cerah.. npk x ade muke aku tgh senyum lebar kat ko...
kalo xnpk, dy cepat tua...
ade la aku bb akukan yg amik pic ne....


puteri gurun blik ke gurun...

umbut.. mayang diumbut... umbut dgn jala-jemala
seram plak!!!! 

chow!!!


07 July 2011

puasa 2010


apabila diri ini bosan...
byk la penghasilan idea2 pelik..
ne antara yg aku rase pelik...
mmg pelik...

 

puasa hampir tiba

flashback...
besnyer time bulan pose tahun lepas...
aku kerja smpai xhingat nk balik kg...
mak aku kol2 bile nk balik raye...
pas2 aku mimpi ngeri pasal mak aku.. ngs..

nk tau aku keja ape???
aku keja jual baju dari butik A&R..
kat plaza alm sentrel..
tp tahun ne xpat r tulong k.ida..sy kat kg...
tah2 kowg penah terbeli baju kat kedai aku keja tu...huhuh 
ngat x?? ngat x??? cube ingt balik....

ader lagi bes...
syok sgt kerja kat a&r..
bf aku balik keja kul 7..
aku balik keja kol 10..
so tiap2 hari bf aku terpakse buke pose sowg2...
cian dy...
smpai ade beberape hari dy ckp
'harine xpayah la keja... sy bg awak gaji same cam awk keja'
npk sgt da fedap tgk aku keja kuat xbenti2...
beskan kalo dpt gaji tanpa keja...
tp kowg tau r nk dok umah bile kelas xde bukannyer bes..
bosan gile...
kalo aku xkeja, aten plak g keja...
xbes r...
time keja ade mawar n siti..
otak gile2....
siap le tido2 bawah kaen2 gantung tu.... penat...
pas2 buke pose same2... 
berkampong la kat bawah timbunan baju tu....

keja ne mmg menguji kesabaran.. lgi2 tang cstemer karek tu..
sukati2 dy jer suruh aku turun naik tgkat 1 ke 2 sbyk 3x...
ngt aku xpose ker.... padan muke aku xnk kurangkan 1 sen pon...
byk cekadak....

papepon....
mmg bes.. kalo berkesempatan taon ne pon nk gak...
(mmg da tau taon ne xdapat lg mau ckp)