My Great Web page

Follow Me

26 December 2011

midterm dah hampir sgt


munin....
pagi tadi aku suke giler... 
sebab buat pertame kalinye aku dapat parking kat area depan 
dan berlambak2 paking kosong.... 
sebab utamenye lagi 1 sbb aku bgn awal n siap awal n gerak awal... 
kol 7.45 aku dah smpai MSU n xberebut paking..
(asal lect buat kelas awal2.. kol 6 aku bgn pon slalo gak lambat gak)


iklan 
pehal sejak 2 menjak ne slalo sgt pintu terbukak sendiri time aku tgl sowg2??
seram plak...
zzrrrreeettttt...
tgk2.. tu dy buat lagi....
(naik bulu romo)
aritu siap ade dgr bunyi seret kerusi n angkat kusi dan main2 air...

kelas CELL BIOLOGY mule awal n abis pon awal....
 nk balik awal n ade plk kete budak bawu dapat lesen 
yang sedang asyik blok keta aku n xlepas handbreak... 
hangin plk aku.... tau r masih P lagi.. 
tp jgn r tunjuk sgt.. 
patot r aku tolak2, xdapat.. berat semacam je... 
ngtkan dah kena 'main' dgn 'benda' tu..
heheheh merepek plak pagi2 ne...
(pengaruk INCIK BUBU yg penakot la ne)
sebab keta cerdik tu la buat
aku xdapat balik umh smbung tido...
terpakse la naik balik tangge yg berderet2 tu n pergi brdfirst...


< brdfirst atas meja depan U-SHOP.. senonohkan >

yg bes arine bb psysical class n anatomy leb batal,
dan organic class diawalkan dan boleh balik awal...
lepas lunch ngn INCIK BUBU tadi aku dah balik membuter...

yg xbesnye plk, LECT mengejar mase yg suntuk nk abiskan silibes...
mggu depan byk kelas ganti...
xsuke..... xsuke...
MIDTERM dah dekat...
CAYOK2 sume...

25 December 2011

afilah's family at kg pandan

kelepak kelepak kelebum kelebum
(aku dah bersanding..)
hihihihihi

<start cite >

dengar jer kg pandan, sume owg ckp 'ooo.. kg pandaan.. tau2.. tau..'
aku pon same.. name kg yg begitu familier kat tlinge kite mcm kg Baru..
aku pon poyo jer lebih dgn ckp 'tau.. tau..'
(aku bukan owg key_el)

smalam aku nk g kg pandan umah ILAH FIFIE...
dgn blagaknye aku nk g sendiri, 
xnk nyusahkan ilah yg konon2nye nk dtg amik aku...
sumenye poyo.. 
lgi poyo INCIK BUBU aku yg nk sgt folow aku g mengandam owg... 


bgn pagi2 tp gerak kol 8 bb konon2nye tau jalan jugak.. 
AMPANG?? ala.. dekat jer... 15 minit dah leh smpai...
haah.. mmg dekat.. stengah jam aku xsmpai2 lagi.. 
dgn kepoyo-an owg yg memandu xnk tgk sainboard 
bb dah bwk GPS (intan)..
kan dah terlepas simpang ke AMPANG... 
dgn kepoyoan aku jugak xnk ikot HIWAY mahal,
skali tersilap simpang n HIWAY murah tu jadi lg mahal dr yg mahal..
dah smpi sungai buluh n patah balik ke PJ 
n masuk balik HIWAY yg same n kuarkan wit TOL yg same.. 
buat kerja 2x... akhinye KEY_el tetap jem wlaupon HARI NATAL...
'woit key_EL.. bile ko xnk jem ek?? menyampah betol g KEY_el ne...'

akhinye smpai jugak jalan perkasa, jalan pria yg aku tgk dalam mep...
(ade jalan jejaka, jalan tampan, jalan kacak dan lain2 yg melucukan... laki kat sini mesti ensem2 belake... INCIK BUBU pon pasan ensem jalan kat situ)

fuh!!!! susah jugak nk g kg pandan...

<depan umh nenek ilah fifie>

sesampai di umh nenek ilah,
mengikut perKOMPUMan, hanye 4 owg jer mekap...
skali upenye dekat 10 org...
ramainyer... mmg sakit pinggang la... 
abis mekap n tacap2 n pakai2 tudung kol 1.30...
padan muke INCIK BUBU...
aku dah ckp xpyh follow, nk jugak...
bosan dy sowg2 smpai terborak2 ngn OWG PSY (gile)..

< padan muke bosan.. len kali nk folow lagi x?? >
'awk syg sy kan bb tu awk nk folow sy n xbg sy drive jaoh2.. thanx'


SNAP2 PIC MAJLIS

< ilah n kak azie >

< feera wit flower girl >

< pemberi manisan yg sgt maneeeesss >

< bergambar bersama mempelai >

< intan, sepupu sepapat ilah n aku n ila >

< aku palung suke akk aza ne.. dy sgt cantik >  
(mekap aku pon dah cair) 

macam biase, sebelum balik, aku msti nk snap2 pic kenangan


< aku yg nk pic kat tempat ne, apasal pic bawah ne plk yg lagi smart??? >


< nampak sgt owg diatas ne, xmahir snap2 pic owg (aku yg x photogenik) >

nak pergi punye la lame...
nk balik, BAPAK LA sng..
kalau bukan sebab jem kat KOLUMPOR TU, 
aku dah singgah TIMES SQUERE beli beg baru...
mega SALE r katakan..
melepas...
kalau incik BUBU sudi drop aku tepi jalan 
dan tggu aku masuk TS kejap pon dah bersyukur sgt...
tp xpe la.. bukan rezeki aku nk beli dan belah musim SALE ne..

sesampai kat umh kol 3 lebih masing2 trus bumbum...
satu komen pasal majlis tadi,
ilah, ko mesti bace tau...

'aku xpernah g kenduri kawin owg aku xknl sgt (family ko),
tp layan aku sgt baik mcm dah knl lame....
mak ko, makcik2 ko, kakak2 sedare ko,
adik2 sedare ko n sume yg aku terlepas nk sebut...
INCIK BUBU n INTAN pon ckp benda yg same...
skarang aku dah sgt kenal... 
sok kenduri leh ajak lagi..ehhehe xmalu..
THANX 4 ur manisan....

<^___^>





22 December 2011

comunity service at Good Samaritan Home


20.12.2011
forensic science MSU berjalan2 ker GOOD SAMARITAN HOME
dengar mcm comunity service yg xmencabar kan... 
tp sebenarnye yg sngt mencabar emosi...

(konon2nye pergi untuk penohkan jams jer tp xsangke yg hati telah terpaut)


SNAP2 B4 NAIK BUS


ilah fifie


uma rashmika


keetha dan pricella


DALAM PERJALANAN


name jer kat KLANG...
tp driver sesat smpi tertido2 ilah fifie..


ilah dah terjage...
dah sampai...


ACTIVITIES


jun tgh melayan thomas melukis pic anime..
rupenye jun ade bakat terpendam selain dr CSI


antara penghuni disini..
dalam mase 1 jam, aku dah hapal name2 mereka 
bb mereka sgt aktif, riang, ramah. n xtakot owg...


main letak ekor kuda di tempat yg betol
berebut2 dowg nk jadi owg pertama....
cerdik2 sumenye...


adik2 aku...
pricella n keeta nk join game jugak


*penghuni kat sini ade 36 owg xtermasuk cikgu, mama, pembantu n lain2...



kerusi berirama


feera melayan adik2 plk...
'cece... lets play.. i teach cece first'
apebenda la cece2.. upenye cece tu kakak...
ngok lak aku...


 cece pricella, cece ilah, cece keeta melayan adik2 kat sini..
cumil2 kan dowg...
lagi 1, dowg ne sume xpandai ckp melayu...
dowg bertutur english n chinese saje...
(dowg sekolah cine)

CECE NK GEDIK2 SNAP2 JAP






cece feera gatai2...
heheheh

ade lagi nk cite..
antara semua tu, aku sgt tercuit hati ngn sowg dak ne.. name dy Brayan..
mmg sgt aktif..
geram sgt.. comel sgt...
nk amik ank angkat la...
nk tgk pic dy x???


comelkan.. susah nk amik gambar dy..
ne adelah 1 pic aku yg jadi bb dy lari2...
Brayan berumur 6 thn...
abg dy umo 7 thn n cute mcm dy, (Brayan g cute)
name abg dy Willium...
yg penting, ilah fifie sgt jeles aku ade pic dgn Brayan.. hahahha...

ade lg sowg yg sgt cute.. msh kecik lagi...
name dy JHON kot.... xngt la bb dy ne jadi rebutan..
sume owg nk dukung dy.. last skali bawu aku dapat...
umo JHON 3thun..



seharian bersame penghuni kat sini buat kami sgt happy...
dowg sgt riang n suke bile kakak2 n abg2 datang melawat..
lagi2 musim nk KRISMES..
dapat byk hadiah n makanan n coklat..
cece feera pon jeles tau...

walaupon dalam kegembiraan  tu, aku tau mereka sgt sedih bb kehilangan ibubape...
mungkin skarg mereka xterase sgt bb masing2 masih kecik lagi...
sekolah rendah... 

xsemua penghuni kat sini kematian ibu n bape.. 
tp byk jugak yg dtg dr broken family...
nk amik anak angkat??
oh tidak boleh..
kat situ x dibenarkan sbb 
'i never trust adopted family'
kata dari penjaga mereka..
betol jugak....
kan byk kes dera2 ank2 angkat ne...
penjaga mereka sgt syg dowg smpi ade bby kecik umo dalam bulan2 lagi r, 
dy xbg kitowg pgg sebab bby tu sensetif.. nanti gatai2...

ade jugak penghuni yg sekolah menengah n university..
pandai2 dowg n sekolahkan tinggi2.. 
ade yg amiuk LAW, FARMASI, ade yg kat kolej SEGi..
*aku curik2 dengar dowg burak aritu..

 

lunchtime!!!!


pic wit all member


babai....

BFS AKAN MERINDUI KAMOOO SEMUA








10 December 2011

snap2 winter


disuatu ptg yg penoh kebohsanan...
mule2 g PAS... pastu sambung ke sunway..
sunway kan tgh musim sale...
leh cuci2 mate...


feera ngn incik snow


laga2 idong mancung kite...


2 owg yg gemoks..


depan umah incik bubu


mcm biase.. feera sgt suke awan...


dah penat jenjalan time sale n owg terlalu ramai..


incik bubu tunggu driver dy (feera)


kakak yg tulun snap pic ne sgt cantik..
thanx kakak.. dah lame kami xde pic bersanding mcm ne..



08 December 2011

kami atlet BFS


8 disember 2011
cipta sejarah atlet untuk aku.. setelah sekian lame aku mengajuk bb dulu2 kalah lawin badminton time darjah 6... xleh blah nk ngjuk smpai ke tua... 

aku mule2 nk lwan untuk single female bb aku terase aku ne wanita...
skali dah nk mule, lawan aku si pengkid plak...
oh!!! TIDAKKK!!!!
wlaupon dy pon pompuan, 
musle dy yg ketol2 tu wat aku takot n aku bayangkan tenage dy pon cam laki...
(jgn nk dabel2 meening plk ek)
pastu aku teruskan jadi Cheerleading..
bes tau.. same mcm dalam cite high school musical tu....
(kowg caye la sgt ek)...
pastu aku dah siap tertido2...
tiba2.. jeng.. jeng..jeng....
semangat dtg dr dalam hati nk gak men bb dak2 laki dah byk menang... 
aku pon dgn kuasa bulan.. akan menghukummu....
zup.. zap..zup..zap.... menang... huhuhuhu...
swonok xterkate.. aku ngtkan kaki n tangan dah pengkar sgt...
thanx bebie bb bg alang pinjam reket adik si YONEX mahal tu...

kowg jgn xpercaye adik handam kowg ne dah menggelarkan diri dy sendiri sebagai ATLET

(camera xberkualiti)

xmalukan pgl diri sendiri Atlet xdiiktiraf...


jom tgk pic sekitar tournament tu...

Cheerleading!!!


cannot snap my pic.. 
i'm so cute!!!


ala tomei2...


arrrppp.... kenyang mkn oreo...


smile!!!



players!!!




one more player is AMIN...
single male...
but his pic blur r...
(xsempat snap)

celebrate!!!
mekdi


xlalu mkn dah.. ketha kenyang n ilah lapar..


sam lapar n ila kenyang


*bukan ker time i tgh lawan tu i dgr UMA said
'kak feera.. mekdi..mekdi..'
so.. uma, akk fera nk mekdi akk...
huhuhuhu


my team!!!
ketha, pricella, ila, uma, sam, lau, amin, adik handam...

proud of us!!!
kita boleh!!!
(wlaupon xde latihan pape)
*agaknye bile next tournament lagi ek...
(poyo lak ai)


<mesti kowg meluat gile dgn kepoyoon akukan.. hihi... just joke>