My Great Web page

Follow Me

28 May 2012

labu ~ hellow kitty

Assalamualaikum dan gud munin...

entry aku arine just nk memperkenalkan labuu....
siapakah labu???
dy bukan makanan atau mak labu tp labu adelah kucin bawu aku....


nape name dy labu?? sbb sebelom ne name dy lekir... tp xsesuai... (name lekir mak aku yg bg.... lepastu ditukar kpd labu oleh ayah aku (maybe ayh tgh tgk cite labu-labi kot).... pastu lekat lah name labu...
ape2 je name kucing yg ayah aku bg, mesti melekat namenye.. hehehhe wlaupon nampak mcm pelik n xsedap n klaka, lame2 jd comel plk... yg abg dy tu, tp bkn aku yg bela, name dy BAD... ensemkan.. tp name sbenarnye jebad....


labu msh kecik lagi.. bawu 2-3 bulan... oleh kerane dy pisah susu awal, umo sebulan dah pisah susu, dy belom dpt menggemok dgn cepat.. insyaallah, xlame g labu akn bertambah gemok n gemok n gemok n gemok.... ne pon dah berat.. tgk la perut berlipat2 dy tu....


labu adelah jantan ek... oleh kerane aku suke sgt hello kitty, tu yg aku pakaikan rantai hello kitty..hehhe.. kucing jantan xpe pki hello kitty... kalau lelaki yg pki hellow kitty, geli mak!!!...

dap dip dup!!!!
abaikan pemandangan unik di blakang....

26 May 2012

bunge telur

assalamualaikum..
hai u ollsss.... pe kabar... entry saye pada hari ini adalah pasal bunge telur.... oleh kerana kawan2 saya, xsemuanya melayu (1 malaysia), dan yg melayu plak, xsemuanya tahu pasal bunga-bunga telur.. moden sudah.. ehheheheh

apakah bunge telur???
Sebenarnya, ia boleh dianggap sebagai cenderahati yang simbolik di perkahwinan dalam golongan Melayu. Anda kena tahu bahawa telur adalah melambangkan kesuburan dan biasanya dihiasi dan diwarnai dengan tangkai bunga yang wangi dan cantik. Lepas tu ia akan diberi kepada tetamu sebagai cenderamata kahwin untuk mereka ambil pulang rumah.

Acara wajib merebus telur ini menjadi satu tradisional dan amalan buat seketika dulu. Pada masa itu, penduduk kampung dan jiran akan sumbangkan banyak telur bagi tuan rumah untuk merebus. Telur itu akan dijadikan sebagai ganti hadiah perkahwinan kepada pasangan pengantin atau gantian sumbangan wang tunai untuk tuan rumah.

Pada zaman dulu2, sekitar tahun sebelom saye dewase, bile tiba musim cuti sekolah, (owg kawinkan time cuti sekolah)... mulelah aruah uwan (nenek), suruh buat bunge telur... bunge telur dulu2, xde jual dah siap mcm skrg ne kat kedai berlambak2.. sediakan duet jer.... 100,200,300 ++++++.... nk buat bunge telur, buat 5 tangkai, yg jadinye, 1 tangkat jer.. membazir mase jer... tp tu semue kenangan... sekurang2nye, saye sempat jugak merase zaman 'buat bunge telur'... (ala time tu aku kecik lagi.. thn 1990+ jer)...

(salah satu bunye.. yg len, xleh tunjuk..nanti basi) 

kalau nk beli bunge telur, haaa... ne yg makcik nk cite ne... kat mane lagi kalau bukan NILAI 3.... mmg byk giler kedai2 jual barang-barang pengantin... murah ker??? murah tu xde la murah sgt.. rasenye standert jer.. cume, byk pilihan... smalam aku g sane, mcm2 ade... yg lawa, pon saya nampak tersangatlah lawa.... pastu ade plk less lagi.... mmg menggile la kak long n suami dy selaku abg ipar den memilih.. mcm mrka plk nk kawin lagi skali...

jempotlah ke rumah saye pada,
3/6/2012
di kediaman rasmi 
TUAN HAJI HARIS PODILAH dan isteri HAJAH AISAH
no 46b, kg mampas besar terachi,
7i500, tanjung ipoh, N9..
perkahwinan anak lelaki beliau,
MUHAMMAD NURIZZUDDIN dan NUR AZULI ERNI

jemputlah dtg beramai2.... 
kedatangan anda, amat sy hargai...



pandu arah...
plss pay attention

lepas je kua tol SENAWANG tu, anda terus jer pastu byk traffiq light.. sumenye terus xsilap saye, ade 10 traffiq light (kawasan taman kan.. biaselah)... jgn belok2.. ikot arah KUALA PILAH... pastu time turun bukit menjunan ade trafiq light, kalau terus, ade HIWAY LEKAS, kiri SEREMBAN, ande belok KANAN ke KUALA PILAH.. anda akn terus je dan dapat la tgk keindahan alam seperti PETRONAS sblah KIRI, BUKIT PUTUS, ULU BENDUL... (dlm 15-20 minit bgantung kelajuan).. bile nampak jer sainboard besar TERACHI sebelah KIRI, terus tgk KANAN, ade SEKOLAH YAMTUAN HITAM terachi.. pastu ade simpang KECIK sblah kiri n dah ade perkahwinan DIN N AZULI..jempotlah masuk ke simpang tu dan terus jer smpai la jumpe BENGKEL KERETA IZZUDDIN... rumah kami disitu.... slamat mencuba...

anda takkan kalau sesat, boleh kontek
ain haris
hafis roslan
piera pinky
hazeeq hareez
charp comel
taufiq mazlan
natasya mazlan
wawa mayra
wan hazeem

*jgn kol pengantin sbb pengantin bz..



(makanan sume sedap2 belaka.... N9 tau!!!!)






17 May 2012

yeyeh kwn aku dah tunang... meera

assalamualaikum...
excitednye aku nk tunjuk.. bff 3 serangkai aku si meera dah tunang...
ala... teman setido aku time diploma.. 
dr sem 1, smpai la meera akhir, kami sebilik.. huhuh
gadoh2 kecik tu biaselah...
sedangkan lidah lg tergigit, apa pula lidah ko.....
eh!!! ape aku merepek ne..huhuhu

HANTARAN




3 jenis je yg dapat tunjuk sbb dlm koleksi aku hanya ne jer yg ade..
hantaran ne tempah kat kedai.. express je.. mne x nye, lg sebulan nk bertunang, tp sume xbeli lagi..
aku jugak yg tolong peningkan kepala...
psstt.. nampak x sireh junjung tu?? aku n aten la yg buat..heheheh
(hanye aku, aten n mera je tahu rahsianye)


solek-menyolek

mua: adeq handam piera pinky 


story disebalik, si meera ne xreti dok diam.. dah mekap pon still berpeloh2...
mane x nye, berjalan kesane kemari... excited terlebih.. 
skali kn marah ngn aku.. tgk muke kesian dy kn marah..


kesiankan.. padan muke..
almaklumla, owg ank pompuan sowg.. 
sumenye kn wat sendiri.. nasib baik ade adik bradik tambahan.. 
aku n aten (ishtihar sndiri)


bhgian mate hanye gune warne2 natural sbb pakaiannye pon ala2 simple.. 
vail pon xpakai.. hanye pakai slendang dato'ct..
so, mekap pon xleh r aku nk mencerahkan sgt....


aten selaku sukarelawan untuk semuanya.. dy lah chef, dy la flowergirl, dy lah waiter, dy lah pengubah hantaran, dy lah kameraman, dy lah tu, dy lah ne.. bagus jugak PA aku yg sowg ne..
heheheh bulan ne, gaji up!!!
(bia bos cosway ko yg up kan)

oh lari tema.. pakai topi ye...
ala2 boliwood... bole curiyan...


zoom in wajah meera




 slamat bertunang meera...
bilakah masenye aku plk.. 
dulu sume janji nk same2.. 
skali ko jalan dulu...
huh!! janji tgl janji...
happy untuk ko...

posing cun bersame kembar-kembar


lepasne yg duduk sopan kat atas ne plk darah manees..
huhuhu
adeeq maneeesss!!!

slamat bertunang meera & khairul....
insyaallah time ko kawin nanti, aku n aten dtg TIDO umh ko skali..
ehehehhehe..
tensen x??? ahhahahahhahahah

make-up for winda

alamak.. kemera adeq handam kehabisan beteri...
amik pic dr i-phone cik wiwin saje..
 

untuk tempahan : piera pinky (fb)
no fon : pm kat fb...

MEFA ~ butik pengantin IRIS

slamat pengantin baru...
slamat pengantin baru..
slamat pengantin baru..
jeng..jeng..jeng..jeng...


model : feera harees
MUA : kak ila
dress : butik pengantin Iris


I wanna be PRINCESS

 
 sape dapat bunge, dy la kawin dulu..
(mintak2 aku xdpt)


dress more to fairy tale...
sgt cantik.. bagaikan puteri...
harga baju, xle cakaplah...
huhuhuhu.... 


slalo aku mekapkan owg, kaline, owg mekapkan aku...
terkejot2 aku time kak ila wat mate aku.. almaklomlah.. xbiase...
ehehhe sowi kak ila....

 outdoor photoshut...
xpandai la posing2...
buah cempedak diluar pagar..
ambil galah tlg tunjukkan..
piera budak bawu belajar,
kalau salah, tlg tunjukkan..
thanx kak NORA AMARMIN sbb snapkan area photogenik feera


my parner azlan...
kebertulan baju same warne...
kn la amik gambar ala2 pengantin baru..
(jgn gosip ye...xde sentoh2 ye) 
xsangke dpt digandingkan dgn azlan sbb dy mmg model.. ehheheh


yg ne bawu INCIK BUBU aku.. 
bubu jeles plk bb azlan pakai baju same warne ngn aku..
hehehehe... tp sedikit kecik ati sbb bubu xsudi nk amik gambar dgn aku..
dy ckp aku xcantik...
ah.. dulik la... yg penting aku suke baju ne...
 


 barisan model2.. 
azlan, feera, nadia, ikin, danial, syikin, 'xtahu name'
kalau tgk antara ramai2 ne, akulah paling pendek...
sumenye tinggi2, dah cun2 kecuali aku...
almaklomla.. akukan owg biase...
basikal tua..


satu pose kenangan...
feera harees in da MEFA
(ramai plk kameraman snap pic aku time ne.. aluu...)


ON STAGE

(no kengkang2 okeh.. caltwalk)
 

babai MEFA sacc...
festival pengantin sacc convac

MEFA ~~ butik pengantin d'intan

sekian lame x update blog...
my new story ~~~~~~~ MEFA
mencuba nasib skali dapat plk....
nk tgk x....
malu plk nk tunjuk..
adeq handam mmg xbiase interprame diri kat owg ramai...
skali malu nk tunjuk plk....

sumpah i belom kawin lagi.. 
still single n available...
avalable ker??? ops!!!



model : feera harees
mua : farah nabiela
pakaian : butik pengantin d'intan



desind baju pengantin nie sgt cantik.. ramai yg memuji...
thanx butik d'intan kerana buat sy cantik wlau hanya 1 hari.. 
(poyo x)
warna hijau ne menaikkan lagi seri aku..
mule2 dibagitau kn pakai hijau lumut, 
agak kecewe la.. apasal hijau lumt...
gelilah.. buruk...
pakai la pink ke... 
akukan piera pinky.. (xtgk baju lagi)
after mekap, adik nabiella bwk baju n trus pakai yg kn bantuan...
pas tu siap.. jeng .. jeng..jeng...
wow!!! lainnye... supep cun melecun...
(ckp dlm hati yg perasan)


inilah pengantin lelaki saya..
OPS!!! jgn gosip tau.. cian dy...
(nubhan yg ulor tgn.. kalau x sambut, malulah dy.. kameramen kiri-kanan.. masuk tb )


pose kat atas stage.. gigil makcik!!!!
muke je senyum.. dlm ati, xde sape yg tahu...


MUA : intan nabiella...
baru 18 thn tau.. 
tp dah pandai mekap pengantin...
(ank kpd owner butik)


barisan model2 d'intan....
dari kiri, feera, nurul, 'xtau name', nadia, syikin...
(yg xtau name tu sbb dah byk kali dy infom n byk kali aku lupe)

 atas stage, after caltwalk...
senyum jgn x senyum..
comey kan sume-sumer..ahhahah


kak intan n syikin...
cantiknye mereka.. 
(nada jeles)


 my fren....
nice to knoe uoll....
syikin n nadia..
syikin mmg model pengantin,
nadia mmg model karangkraf..
aku mmg xmodel.. Huhuhuhu


done show...
1 pengalaman yg xdpt aku lupakan...
caltwalk dihadapan beribu2 org
da....
thanx to all....

(byk lagi pic tp dekat abg kameramen.. x amik lagi)





01 May 2012

new talent... pricella and angelia

new talent
angelia ann
pricella mirande george 

MUA : feera harees beauty makeover

photograper : ketha narayan


   

before n after





 photograper : ketha narayan

 

MUA : feera harees beauty makeover